Vakgebieden

Vakgebieden
Op basis van ruim een decennium veldwerk heb ik mij ontwikkeld tot een pragmatisch en gepassioneerde online specialist en projectmanager met een stevige historie en diepgewortelde kennis en ervaring op het gebied van internet zoekmachine optimalisatie.

Graag maak ik het grote verschil in omzet en zichtbaarheid voor uw organisatie door het vakkundig, persoonlijk en ervaren inrichten van onderstaande online marketing mix:

Zoekmachine adverteren (SEA)

partner2Ruim de helft van alle Nederlandse internetgebruikers maakt dagelijks gebruik van online zoekmachines zoals Google. Voor organisaties die online actief zijn brengt dit flinke kansen met zich mee. Waar u voorheen veel geld moest betalen voor een dure winkelruimte of reclamemateriaal, kunt u tegenwoordig een advertententieplek reserveren bij Google AdWords, het advertentieprogramma van Google. Zo biedt Google Adwords de mogelijkheid om uw advertentie volledig en zeer dominant te targeten midden in uw specifieke niche. We noemen dit Search Engine Advertising (SEA).

Als gecertificeerd partner van Google, ondersteun ik u graag met het vakkundig en ervaren bedenken, opzetten en optimaliseren van effectieve SEA campagnes:
– Advertentiecampagnes in Google Adwords
– Display advertising campagnes
– Retargeting- en Remarketing campagnes
– YouTube marketing

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Goed gevonden worden in de organische (onbetaalde en duurzame) resultaten van zoekmachines, is voor online organisaties als het bezitten van een A-locatie in de binnenstad. Google voert met regelmaat updates uit om haar dienstverlening te verbeteren en haar zoekresultaten zo goed mogelijk af te stemmen het zoekgedrag van de gebruiker. Door effectief aan de slag te gaan met SEO-technische optimalisaties, kunt u ervoor zorgen dat uw website goede posities inneemt in de organische resultaten van zoekmachines.

Samen kijken we naar alle factoren die bijdragen aan de organische resultaten en waar nodig voeren we effectieve optimalisaties uit:
– Inhoud van uw website (content, keywords etc.)
– Techniek van uw website (usability, title optimalisatie)

Leadgeneratie B2B

Slechts 2 á 3% van uw online bezoekers neemt daadwerkelijk contact met u op. Wie zijn die andere 97% en hoe bereikt u die alsnog? Het antwoord is simpel en doeltreffend: Website-Leads. Dankzij Website-Leads kunt u effectief inzicht krijgen in welke bedrijven uw website bezoeken. U ontvangt hiervan een bezoekersrapport via e-mail met contactgegevens, telefoonnummer en contactpersonen. Grote kans dat uw telefoontje geld waard is!

Conversie optimalisatie en Analytics

Door het analyseren van het gebruikersgedrag op uw website, ontdekken we mogelijkheden voor verbetering. Dat betekent op korte én lange termijn minder afhakers en meer rendement. Door het toevoegen, weglaten, verplaatsen of anders vormgeven van bepaalde zaken op uw website, kunnen al snel effectieve verbeterslagen gemaakt worden.

Door middel van A/B testen, opnemen van bezoekersgedrag en doorlopend monitoren wordt uw website over tijd steeds beter in het genereren van meer:
– offerteaanvragen
– brochure downloads
– informatie aanvragen
– bel-me-terug formulieren
– stel een vraag formulieren
– overige gewenste conversie momenten

Remarketing en Retargeting

Met behulp van Remarketing (in Google Adwords) en Retargeting (in Facebook) is het mogelijk om na het eerste bezoek aan uw website deze eenmalige bezoeker met tact en stijl te ‘achtervolgen’ in hun beleving met banners, tekstadvertenties op andere sites dan die van u. In de beleving en in het gevoel speelt uw merk en bedrijf op deze manier een zeer zichtbare dominante rol. Ik denk dat dit 1 van de meest kostenefficiënte manieren is om merkbeleving en merk laden in te richten.

YouTube marketing

Naast het ‘achtervolgen’ (Het ‘Zalando’ effect) is er weinig sterker voor een merkbeleving dan het relevant inzetten van uw korte YouTube video als een bezoeker eerder aan uw site op een later tijdstip op Youtube aan het kijken is. Ook deze vorm van marketing is heel erg kostenefficiënt en maakt de merkbeleving naast remarketing helemaal af!

Facebook marketing

Wist u dat het advertentie platform van Facebook voorziet in een kostenefficiënte manier om zeer specifiek op leeftijd, geslacht, regio en interesse te targeten met uw advertenties? Dus alleen zichtbaar in de tijdlijn bij mensen die over uw dienstenaanbod of producten praten met hun vrienden? Wat mij betreft een unieke propositie in social media land en uiteraard wordt met een goede Remarketing campagne in Adwords elke bezoeker vanaf Facebook adverteren ook weer netjes achtervolgd.

Online Communicatie en Content

Voor Online Communicatie stel ik u voor aan Bea, mijn vrouw. Zij is communicatieadviseur. Gespecialiseerd in online communicatie. Zij kijkt hoe het beter kan. En draagt oplossingen aan. Een soort Contentdokter zeg maar. Wilt u totale aanpak in uw internetstrategie? Online communicatie en goede content leveren een bijdrage aan uw succes. Ingrijpend.

De contentdokter zelf aan het woord:
“Goede content is essentieel voor een resultaatgerichte organisatie. Om content optimaal voor u te laten werken doe ik het volgende:

 • Webteksten herschrijven. U kunt mij inschakelen om uw webteksten te herschrijven. Zodat uw klanten snappen wat u voor ze doet. Dát in de eerste plaats.
  En… niet onbelangrijk: dat Google dat óók snapt. En dat op waarde schat. SEO-schrijven dus. Optimaal schrijven voor mensen én voor de zoekmachines. Daarmee scoort u hoger in de onbetaalde zoekresultaten. Klik. Weer een nieuwe klant.
 • Bloggen. Ik blog voor u. Als u dat wilt natuurlijk. Want het is niet gratis. Maar om interessant te blijven, publiceert u dan blogs.
  De blogs moet wél ergens over gaan. Anders worden ze niet gelezen. Ik blog op basis van een gedegen zoekwoorden-onderzoek. Ik hou de trends in de gaten. Ik geef uw klanten informatie die ze zoeken. Overtuig ze. Help ze bij hun keuzes. En heeft u hier zelf ideeën over, dan hoor ik ze graag!
 • Linkbuilding. Links van andere websites dragen significant bij aan de organische zoekresultaten. Mits ze enige autoriteit hebben. En dát kunnen we meten. Als u wilt, zet ik me in voor linkbuilding. Zodat uw linkprofiel die van de concurrenten overstijgt. Dat gaat niet vanzelf, het is een proces. De aanpak is specifiek. Zodat het op de lange termijn wél meer oplevert. Zou ik wel op inzetten dus.
 • Social Media actief beheren. Social Media is zeer geschikt om in een open setting de dialoog te zoeken met klanten. En wist u dat links uit social media ook nog eens een bescheiden bijdrage leveren aan het linkprofiel? Daar hoef je het niet voor te doen maar het is toch mooi meegenomen! Op welke social media de focus moet liggen, is volledig afhankelijk van wat u verkoopt en aan wie. Waar de dialoog gevoerd wordt: daar waar uw klanten zich bevinden.
 • Adviseren. Content betekent letterlijk: inhoud. Onder content verstaan we dus níet alleen teksten. Ook huisstijl-elementen zoals kleur, lettertypen, beeld en video vallen hieronder. Over grafische onderdelen kan ik wel advies uitbrengen, maar ik ben zelf géén vormgever. Dat is weer een ander vak. De uitvoering hiervan zou ik laten doen door iemand die daarvoor doorgeleerd heeft. Met mij valt uiteraard wel te sparren. Als communicatieadviseur ben ik zeer ervaren met de toepassing van huisstijlen, ook voor het web.

De usability, gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker, staat bij het inrichten van een website voorop. Goede content begeleidt bezoekers door de website. Het informeert, inspireert, motiveert en zet aan tot actie. Op dat éne moment besluit iemand dat hij overgaat tot actie: een aanvraag, een aankoop. Of niet… Zou zonde zijn, hè?”

Mijn werkwijze:

imac-stap1Stap 1: Doelen definiëren die het verschil voor uw bedrijf gaan maken
Allereerst is het van belang dat de online te realiseren doelen van uw organisatie voor zowel de lange als korte termijn duidelijk geformuleerd worden. Deze komen met name duidelijk naar voren in een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit wordt de blauwdruk voor alle website optimalisatie en is altijd HET onderwerp van onze gesprekken die daarna volgen.

 

 

imac-stap2

Stap 2: Meten is weten
Nulmeting en tot in de haarvaten meetbaar maken middels Google Analytics. In overleg met u, uw webbouwer of programmeur maak ik de site tot in de haarvaten meetbaar, definieer sales trechters en maak conversie momenten 100% meetbaar. Maandelijkse rapportages van bezoekersaantallen tot conversies voor uw managementoverleg worden nu automatisch ingesteld.

 

 

imac-stap3Stap 3: Het Zoekwoorden onderzoek
Een zoekwoorden onderzoek als basis voor de Google Adwords campagnes en optimalisatie van uw website: dat betekent beter gevonden worden op basis van zoekgedrag in de niche die u wilt bereiken. Geen optimalisatie zonder een zoekwoordenonderzoek op welke manier uw mogelijke klanten ‘Googlen’ op uw aanbod. Dit is en blijft de basis van effectief gevonden worden en verhoogt de kans van conversie op uw site.

 

 

imac-stap4Stap 4: Opzetten Google Adwords campagnes
Na de onderzoeken worden al uw niches vertaald naar aparte advertentiecampagnes in Google Adwords. Hierdoor ontstaat een optimale aansluiting tussen zoekenden en uw aanbod. Met het schrijven van goed converterende advertenties wordt uw site kostenefficiënt en later dominant zichtbaar met de markt verbonden. Daarnaast richt ik ‘Remarketing’ campagnes in om uw bezoekers met uw beeldmerk te ‘achtervolgen’.

 

 

imac-stap5Stap 5: Optimaliseren van uw website
Doorlopend SEO- en conversietechnische verbeteringen doorvoeren op uw website. Gevonden worden aan de linkerkant in Google in de ‘onbetaalde resultaten’. Alle wetenschap van de betaalde advertenties en de best converterende zoekwoorden naar bijvoorbeeld aanvragen of offertes worden verwerkt in uw eigen site. Op termijn wordt uw site niet alleen op deze woorden gevonden maar is de kans op conversie effectief geoptimaliseerd. Door middel van A/B testen en recorden van bezoekersgedrag slaan we doorlopend flinke verbeterslagen.

 

 

imac-stap6Stap 6: Bewaken, doorontwikkelen en onderhouden
Het bewaken, doorontwikkelen en onderhouden van de resultaten, structureel verhogen van de bezoekersaantallen en conversies is na het doorlopen van bovenstaande stappen de belangrijkste inzet. Elke maand of eenmaal per 3 maanden schuif ik graag aan in het MT overleg voor het delen van de statistieken, trends en doorlopende verhoging van de conversies. Het echte succes zit in mijn maandelijkse en persoonlijk betrokkenheid bij u aan tafel. Onze interactie samen zorgt voor de magie die nodig is om ‘het sleuteltje’ te vinden waardoor uw business spectaculair veranderen kan.

 

 

Waar begint uw reis…het vormgeven én inrichten van uw online ambitie?

Samen aan tafel met een kop koffie vertel ik graag in 30 minuten wat mijn blauwdruk zou zijn om uw website serieus te laten gaan bijdragen aan nieuwe omzet. Neem hier contact met mij op en ik kom volgende week even langs.

Lees hier meer over mijn levenswandel, bekijk mijn CV en klantenoverzicht of samen vrijblijvend een kop koffie drinken?

Klanten en referenties:

 • vveenergie
 • MVB-logo_web.jpg
 • budget_300
 • logo
 • hulskamp_300
 • etiket_300
 • download
 • loogman_300
 • logo-mail-flyct
 • Clean2U-logo
 • legalista
 • brandnew_300
 • practicomfort-logo
 • g2g
 • berdienstenberg_300
 • regus
 • Roes-en-de-vries-Notarissen
 • afvallennllogo
 • otolift
 • villa_300
 • zuidweg_300
 • vision ooglaseren
 • shielding_300
 • fitplein_300
 • magazijnopruimen
 • antenna_300
 • Technogym-Logo-150×150
 • allerzorg_300